Close
ad-box-image

Norsk Park-konferanse i Hemnes 8. og 9. juni 2017

By  april 4, 2017

I forbindelse med Parkrock i Svartebukta den 9. juni presenterte flere av de norske parkene seg på «markedsplassen», og alle var hjertelig velkommen til å bli bedre kjent med disse spennende områdene fra hele landet. Dette var avslutninga på to dager med Norsk Parkkonferanse hvor over 30 tilreisende og mange lokale aktører fikk med seg et rikholdig program.

De etablerte parkene i Norge og parkene som har status som Parkkandidater treffes hver vår til en årlig konferanse. Okstindan natur- og kulturpark er parkkandidat, og ble invitert til å arrangere årets konferanse. Hele 76 deltagere var påmeldt den første dagen og 53 dagen etter. I tillegg til en rekke lokale/regionale deltagere, var det deltagere fra regionalparker, geoparker og nasjonalparker, og vi hadde besøk både fra Sverige, Island og Skottland.

Rundt 30 deltagere og foredragsholdere var tilreisende og alle bodde lokalt i Hemnes. Selve konferansen ble avholdt i Aulaen på Hemnesberget og på Samfunnshuset i Korgen. Lokale mattilbydere sto for serveringen, og i Svartebukta var det salg av lokale produkter. Også det lokale kulturlivet fikk vist seg fram og varmet opp under Parkrock før festen med Trine Rein, Banana Airlines, Stokkasjokk og Claque.
Her var det innslag med både Klemetspelet, Kulturskolen, Alfhilds Balkong, Grand National, Arvid Martinsens Showtime orkester, Korgen Skolemusikk og Hemnes Janitsjar.

Faglig sett var det stor bredde og veldig godt innhold, se program for detaljer om foredragsholdere og tema. De mest profilerte foredragsholderne var Audun Pettersen fra Innovasjon Norge, Dag Jørund Lønning fra Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling og Merete Furuberg fra Norges Bonde og Småbrukarlag. I tillegg var det interessante foredrag fra bl.a. KMD, Miljødirektoratet, Distrikssenteret og flere andre aktører.

Konferansen ble vellykket, og vi har fått gode tilbakemeldinger fra lokale og tilreisende, både på faglig og sosialt innhold. Været var nydelig og vi fikk vist fram området vårt og lokal skaperglede på best mulig vis. Noen av deltagerne benyttet også anledningen til å få seg en fjelltur og oppleve Okstindan og Rabothytta.

Takk til alle som bidro og alle som deltok, det var en glede å ta imot representanter fra Park-Norge og legge tilrette gode opplevelser i samarbeid med alle våre kreative innbyggere!

Her kan du lese mer om konferansen.
Omtale av konferansen i Rana Blad